torstai 5. toukokuuta 2016

Villivihannekset koko keholle ja iholle



Kun on asunut luonnon keskellä siten, että ovesta suoraan pääsee nauttimaan kevään tulokkaita.
Jää se jotenkin päälle. :)
Olen perustanut sarjani kehitystä juurikin näille perinnekasveille jotka ovat niin kokonaisvaltaisia. Tämä on todellista elävää kulttuuriperintöä!
Poimulehdellä on ollut aina minulle erityinen asema. Aikainen aamu tuo tämän kasvin taianomaisen kauneuden vihreydessään esiin.
Ikuisen kauneuden lähteeksi nimetyt pisarat jotka lehtien päällä helmeilevät, tekevät tästä kasvista perin mielenkiintoisen. 
Aikanaan Poimulehden pisaroiden on ajateltu raudan muuttuvan kullaksi.

Ruotsissa ja Suomessa Poimulehden pisaroiden ajateltiin sisältävän ikuisen nuoruuden salaisuuden. Tästä syystä ylhäiset naiset pesivät ammuisin kasvonsa poimulehden hopeapisaroilla.


Tämä monivuotinen peranna on Suomessa varsin yleinen. Kansanperinteessä sitä on käytetty hiusvesissä ja ihon kirkastamiseen mm kasvovesien ja naamioiden muodossa.
Poimulehdellä on hyvin paljon samanlaisia ominaisuuksia kuin toisella ns. haavanhoitolehdellä, Ratamolla on.
Poimulehti on naisten yrttinä tunnettu. Sen ominaisuuksiin kuuluu kuukautiskipujen ja vaihdevuosien helpottaminen. Poimulehtitee vahvistaa naisen lantion seutua ja parantaa hedelmällisyyttä. Poimulehti tasapainottaa mielialanvaihteluita erityisesti teini-iässä ja vaihdevuosien aikana. Yrtillä on yleisesti voimauttava ja feminiinisyyttä sekä intuitiota vahvistava vaikutus.
Perimätiedon mukaan poimulehti on nuorentava yrtti, joka vaikuttaa ikääntyneestäkin nuorentavasti ihoon. Se sopii moniin ihon epätasapainotiloihin, joihin tarvitaan supistavaa tai kiinteyttävää vaikutusta. Se supistaa limakalvoja, estää tulehduksia, parantaa haavoja, tyrehdyttää verenvuotoja.
Hoitona se myös vaalentaa pigmenttiläiskiä sekä rauhoittaen poistaa turvotusta. 
Poimulehti on myös maittava lisä voileivällä tai salaatissa.  Poimulehden voi keittää nokkosen tapaan vihanneksena tai lisätä keittoihin, patoihin, munakkaisiin, kastikkeisiin ja taikinoihin. 
Oivallinen lisä lettutaikinaankin. Nuoria lehtiä voi silputa oliiviöljyyn mausteiden kera. 
Pieniä keltaisia kukkia voi lisätä ruokiin ja viher- ja hedelmäsalaattien koristeeksi. Lehtiä voi pakastaa, kunhan ne ensin kiehauttaa.


Kauneutta löytyy ympäriltäsi, hyvä olo joka näkyy on myös kauneutta.
Kauniit sanat ja toisen huomioon ottaminen on kauneutta.
Elämme sopusoinnussa luonnon kanssa, kauneutta vaalien.


"Mene kedolle paljain jaloin aikaisin aamulla nuolaisemaan poimulehden kastepisara, tällöin pysyt tuoreena, terveenä ja kauniina pitkään".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti