torstai 19. toukokuuta 2016

Kokonaisvaltaista iholle vol. 1


Ihosi antaa ensivaikutelman. Se kertoo sinusta. Miten elät, miten voit. 
Elämä muokkaa ihoasi, niin kuin puu joka saa lisää vuosirenkaita, vuosien karttuessa.
Sairaudet ja elämän olosuhteet tulevat mukana.


Ihomme saa ravintoketjusta viimeisemmäksi, kuitenkin vielä ennen hiuksia.
Kehomme ottaa ravinnostamme ensin. Kehossa on kuusi sisäelintä, jotka aivan erityisesti vastaavat terveestä ihosta: maksa, munuaiset, lisämunuaiset, kilpirauhanen, paksusuoli ja ohutsuoli. Maksan ja munuaisten toimintaa edistät juomalla vettä ja syömällä terveellisesti ja monipuolisesti. Sisäisestikin rasitteita tuovat ympäristömyrkyt sekä ihon pinnalta imeytyvät kosmetiikassa käytetyt petrokemian aineosat. Emme edes ajattele, miten paljon saamme haitallisia aineita kehoomme.  Kosmetiikasta puolestaan suurin osa on tehty jäteöljyihin. Olemme samaa rataa kun autoteollisuus kaikkineen vaahtoavineen ja tukkivineen aine-osineen. Järkyttävää oli huomata että tutussa Anti-age voiteessa on samoja liuottimia kuin auton jäähdytysjärjestelmässä käytettävissä tuotteissa.
Ihminen on tuhansien vuosien ajan käyttänyt emäksisiä aineita ihonhoidossa, mutta nykyisin lähes kaikki kosmetiikka on hapanta.
Näitä pystyt vähentämään esimerkiksi siirtymällä syömään mahdollisimman paljon luomuruokaa ja käyttämällä luonnonkosmetiikkaa.

Kuvahaun tulos haulle no petrochemicals 
Suolistossa on toiset aivomme, kyllä!  Suolistossa on 1,5 kiloa erilaisia bakteereja, ja yli 70 prosenttia immuunipuolustuksen soluista sijaitsee suoliston alueella. Terve suoliston bakteerikanta paitsi parantaa vastustuskykyä, tämä näkyy myös ihon hyvinvoinnissa. Huonosti toimiva suolisto saattaa aiheuttaa iholla aknea ja sameisuutta ihon värissä.
Hormonien tasapainoinen toiminta saa paitsi sinut myös ihosi hehkumaan terveyttä. Hormonien joka epätasapaino taas mm näkyy iho-oireina, Esimerkiksi kuiva, hilseilevä ja roikkuva iho kertoo kilpirauhasen heikosta toiminnasta.
Estrogeenin puute elimistössä saattaa näkyä ihon veltostumisena ja ryppyjen syntymisenä. Tasainen Estrogeenimäärä kehossa vaikuttaa suotuisasti ihon hyvinvointiin. Se lisää muun muassa ihon sisältämää kollageenia, joka ylläpitää ihon kimmoisuutta.
Ihon ja kehon optimaalisen yhteistyön tasapainottamiseen sopii erittäin hyvin parin kolmen viikon puhdistuskuurit. Puhdistumista tukee kasvisvoittoinen emäspitoinen ruokavalio, jossa tuoreiden kasvisten ja kotimaisten marjojen osuus on suuri. Pelkälle vesilinjalle on turha lähteä.
No, no-listalle joutuu tällöin einekset, virvokkeet, kahvi, musta tee, alkoholi ja maito. Parhaimmat juomat ovat yrttiteet, vesi ja vihannes-, marja-, hedelmä- ja vehnänorasmehut. Villivihannessalaatit puhdistavat tehokkaasti elimistöä. Varsinkin alkukesällä luonnosta saa hyvin voikukan, piharatamon, poimulehden, vuohenputken, musta- ja punaherukan sekä vadelman lehtiä. Näitä kannattaa kerätä ja kuivata viherjauheeksi. Viherjauheet sisältävät runsaasti vitamiini- ja kivennäisaineita, klorofylliä ja antioksidantteja ja niitä voi sirotella salaattiin ja ruokaan. Ne edesauttavat happamuuden vähenemistä elimistöstä. 



 "Mutta kuinka ihana onkaan kevään voitto, kun luonto herää uuteen
elämään. Kuun valossa satakielet laulavat, metsät ja tasangot ovat
kukkaloisteessa. Kedot ovat pukeutuneet kauneuteen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti